Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

No promotion

Μιας και αρχισα να ασχολουμαι εντατικοτερα με το blogging, αρχισα να αντιλαμβανομαι διαφορες «ανωμαλιες» στη μπλογκοσφαιρα.

· Εισαι παλιοτερος blogger; Εισαι μαγκας.

· Έχεις περισσοτερα profile views; Εισαι ακομα πιο μαγκας.

· Σημασια δεν εχει τι θα γραψεις, αλλα τι εισαι εσυ που θα το γραψεις και τι στυλακι θα έχεις. Μεγαλη σημασια εχουν και οι blogoφιλοι σου.

· Ενώ το blog είναι χωρος για ολους (διαφορετικα μπορεις να το κανεις prive) γραφονται ποστ για συγκεκριμενα ατομα και γενικως αναπτυσσεται ένα blogoδικτυο από φιλους blogger σε blogger. Ο blogo-φιλος συστηνει blogo-φιλο και γενικα μια απιστευτη blogo-μ@λ@κοπιτουριαση. (αφορα και τα 3 πρωτα αυτό.) Υπαρχει cyber-blogo-κοινωνικη ζωη;

· Αν θες να πεις κατι σε καποιον, υπαρχει το mail. Υπαρχει ο MSN, υπαρχει το irc, τα fora, υπαρχουν 200 τροποι να επιλεξεις. Το να θες να πεις κατι σε καποιον σε blog και μετα να καβλωσεις βλεποντας τον μετρητη του site σου είναι από βλακωδες εως επικινδυνο. Είναι σαν να γουσταρεις να σε παρακολουθουν ενώ πηδιεσαι, ενώ μιλας στο τηλεφωνο κ.ο.κ.

· Γραφεις blog (πότε ανωνυμα πότε επωνυμα) και ξαφνικα νιωθεις ότι εκτιθεσαι (σβηνοντας post Κτλ). Πως λεμε«η κοπελα ξυπνησε και ο άλλος ηταν μεσα της». Πες μου εμενα μετα ότι τετοιες συμπεριφορες δε δειχνουν ασταθεις το λιγοτερο.

Για να μη συνεχισω με αοριστα συμπερασματα, θα απαντησω εδώ σε ένα blogo-quote που πραγματικα με ενοχλησε. Δε θα αναφερω από πού είναι γιατί δεν απανταω στο δικο του χωρο (όπως θα οφειλα αν εδινα το source link).

«Και μεσα σ’ολον αυτον τον αχταρμα, προσπαθησανε καποιοι να φτιαξουν blog με σχολιασμους. Κατι σαν τον Λαζοπουλο και το αλ τσαντιρι ενα πραγμα».

Δεν ηξερα ότι ο λαζοπουλος ειχε κοπυραιτ στη σατυρα και στα σχολια. Δεν ηξερα επισης ότι στα παλια «καλα» blogs πριν μαζικοποιηθει η φαση δεν σχολιαζατε. Δυστυχως για πολύ κοσμο, τα γραπτα μενουν και δε συμφωνουν με οσα παραθεσατε.

Επειδη σπαστικα, ξηλωσα όλα τα links από τα αλλα blogs. Πηγαινετε οπου γουσταρετε και νιωθετε καλυτερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: