Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

e-Shovel 2

Μιας και ανεφερα το adslgr στο προηγουμενο ποστ, θα γραψω και γι'αυτο τη γνωμη μου.

Το adslgr ειναι ενα "independent" φορουμ (ποσο μπορεις να εισαι independent οταν χρηματοδοτείσαι απ'αυτους που σχολιαζουν τα μελη σου;). Υποτίθεται οτι εχει μια συντονιστικη ομαδα και ολα λειτουργουν ομαλα. (βεβαια αν δειτε ποιοι μπαινουν στη συντονιστικη, ειναι ατομα συνηθως που γραφουν κοσμια, ηπια κτλ. μολις 2-3 εχω δει να εχουν @@ να τα λενε οπως ειναι).

Ειμαι μελος εκει παρα πολυ καιρο, παλιοτερα ενεργος. Oταν καταλαβα τι γινοταν εριξα μαυρη πετρα. Μονο διαβασμα των νεων και τιποτα παραπανω.

Ενδεικτικο προσφατο παραδειγμα , το e-direct. Την ιστορια θα τη βρειτε στο blog του e-chios.gr.

Στο συγκεκριμενο thread του adslgr ανεβηκε η ειδηση μπας και σωσει κανεις τα λεφτα του. Πεταγεται ο μοντερεητορ και γραφει:
"Ας μην αναδημοσιεύουμε φήμες και κατηγορίες απλά επειδή γράφτηκαν σε ένα blog.
Αν υπάρξει κάτι σίγουρα θα το μάθουμε."


Αχ οτι γραφουμε στα blog δεν εχει αξια να αναδημοσιευτει (και μιλαμε οτι η ειδηση στο blog βασιζοταν σε στοιχεια).
Αντε γαμισου λοιπον μοντερεητορ. Μη το αναδημοσιευσεις. Επιστροφη στο θεμα.

Την παραπανω ειδηση την αναδημοσιεύουν και το euro2day και το site της ναυτεμπορικης (τουλαχιστον). Το κλειδωμα ομως παραμενει. Σημειωση: Η ειδηση δεν εχει κλειδωθει σε κανένα forum, παρά μόνο στο adslgr. Για ποιον λογο;

Και μετα το συγκεκριμενο site θα προωθουσε την ιστορια με το funel στους Ελληνες χρηστες. Σαχλαμαρες.

Προς adslgr: Κοιταξτε τη μπιζνα το site σας και κοψτε το παραμυθι. Τα @@ αφηστε τα για αλλους, παιξτε με τα κλειδωματα καλυτερα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

e-Shovel

Νομιζω ολοι οσοι ασχολουνται με adsl θα ξερουν τις προσφορες της φορθνετ της 1/06 (περσι και φετος). Οι προσφορες αυτες ειναι βραχυπροθεσμα ζημιογονες για την εταιρια και δινονται με σκοπο την γρηγορη αυξηση του μεριδιου της εταιριας στην αγορα (υψηλη χρηματιστηριακη αποτίμηση και για να κλεισει κανενας μικρος παροχος).

Με τη περσινη προσφορα εγινε ενα μπαχαλο, διοτι η φορθνετ δεν διπλασιασε τους κατοχους αυτων των πακετων στα πλαισια του διπλασιασμου του ΟΤΕ. Σαν κλασσικο Ελληνικο επακολουθο, ακουστηκαν τρελες παπατζελες. Απο βρισιες, καταρες, χωσιματα μεχρι οτι μπορει να φανταστει κανεις. (Δε μπορω να καταλαβω γιατι βριζεις μια ιδιωτικη εταιρια. Αν δε σ'αρεσει σηκωνεσαι και φευγεις. Αν δεν μπορεις (ή δεν εχεις τα @@) να φυγεις, τοτε βριστη (βλ. ΟΤΕ)).

Σε σχετικο poll στο adslgr περιπου 4/5 κατοχοι της προσφορας τονιζαν οτι θα φυγουν, λογω ανισης μεταχειρισης με τους υπολοιπους συνδρομητες κτλ. Στην Ελλαδα θελουμε να εχουμε ιση μεταχειριση στις υπηρεσιες (γιατι μας τσουζει) και ανιση σ'αυτα που πληρωνουμε. (ειμαστε εξυπνος λαος εμεις, ας πληρωνει ο μ@λ@κ@ς ο απεναντι τα διπλασια).

Βεβαια τοτε που εγινε το poll, δεν υπηρχε ενημέρωση για τυχον καινουργια προσφορα της 1/06. Περνανε οι μερες, ολοι οι e-παναστατες θυμοντουσαν καλα τι βασανιστηρια περασαν με τη forthnet και ηταν ετοιμοι να την "κανουν". Βγαινει η προσφορα και ξαφνικα (καθώς δεν υπηρχε φτηνοτερη τιμη στην αγορα), ολοι οσοι φωναζαν τους προηγουμενους μηνες (ή σχεδον ολοι) μιμηθηκαν το αγαπημενο ελληνικο ζώο της οικογενειας Anatidae (πάπια). Ανανεωσαν.

Συμπέρασμα: Εκει που χεζουμε, τρωμε.

Πάρτε και ενα αρθράκι απο τους Όμηρους

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Dowry?


Dowry?



Το θέμα της προίκας ειναι πραγματικά μεγάλο. Όταν ειδικά είσαι σε ηλικία γάμου, θα έλεγα οτι είναι απο τα σημαντικότερα -βραχείας (ελπίζω) διάρκειας κοινωνιολογικά- θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις (είτε γιατί το θες εσύ ή κάποιοι άλλοι).

Πχ, έχω γνωστό που είναι της trendy άποψης οτι πρεπει να δουλεύουν και οι 2 και να συνεισφέρουν (ισότητα). Μέχρι εδω καλα. Πείτε μου ομως πόσα ζευγάρια ξέρετε να βγαζουν τα ιδια λεφτα και ποσους ουσιαστικα να πληρωνουν τα έξοδα των γυναικών τους (call that αντρική προίκα & αν ξέρετε και το αντίθετο). Η φεμινιστικη άποψη λεει οτι οι γυναίκες εργάζονται και στο σπίτι χωρις να πληρώνονται, αλλα νομιζω οτι δουλεύουν και οι αντρες. Δε ξέρω αν πλενουν πιατα (εγω το κανω) παντως μαστορεύουν (ή προσπαθούν για κατι τέτοιο).

Ο γνωστος μου επίσης - άσχετη στιγμή - είχε αναφέρει οτί είναι άλλες οι γυναίκες με τις οποίες κάνεις (εφήμερες) σχέσεις και άλλες αυτές με τις οποίες παντρεύεσαι. Από ποια άποψη όμως; Την συναισθηματική; Την οικογενειακή; 'Η μήπως και την προικοθηρική;

Πόσο "άνθρωπος" είσαι οταν μένεις με κάποια γιατί κάνει καλό κρεβάτι, γιατί δε βρίσκεις άλλη, ή γιατί έχει πορτοφόλι;

Η σύγχρονη ηθοπλαστική πραγματικότητα έχει αποκηρύξει τη προίκα σαν μια ιδιοτελή πράξη των ζιγκολό ή άλλων τυχοδιώκτων-απατεώνων. Φυσικά και δε συμφωνώ με την παραπάνω λογική.

Όταν εκμεταλλεύεσαι κάποιον (οικονομικά, σωματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά) αυτό που μετράει είναι οτι τον εκμεταλλεύεσαι (και το πόσο) παρά το τι είδους εκμεταλλεύση ειναι. Εκτος αν πιστευετε οτι η ψυχικη σας υγεία είναι λιγοτερο σημαντική απο χ ευρώ ;p

Για να απορριψουμε την προίκα, πρέπει να αποδειχτεί ότι είναι είδος εκμετάλλευσης. Όχι σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά στον κανόνα. Για να το κάνω πιο χειροπιαστό, θα αναφέρω μερικά παραδείγματα.

Όταν παντρευεσαι κάποια/oν με λεφτά:
- περνανε αυτόματα σε σένα τα περιουσιακα στοιχεία;
- παρατάς τη δουλεια σου και γινεσαι τεμπέλαρος;
- γυρνάς και τρως τα ξένα με αλλες/ους;
- αν χωρίσεις κρατάς τίποτα;

Αν ο Χ είναι (άπ-)αλλοτριωμένος (;p) απ΄τον καταναλωτισμό και θέλει προίκα για να ξοδεύει, με το να εναντιτίθεσαι στη προίκα είναι σα να ενοχοποιείς τα fast food-αδικα επειδη κάποιος τρώει εκεί και έγινε παχύσαρκος, ή τις καπνοβιομηχανίες επειδή κάποιος καπνίζει. Τρύπες θα υπάρχουν πάντα, εσύ πρέπει να αποφασίζεις που θα χώνεσαι (και όχι να τα ρίχνεις στη τρύπα).

Πέρα απο τη προσωπική ευθύνη, με τη παραπάνω παραγραφο συνδέω τον καταναλωτισμό με την προίκα. Τη σημερινή εποχη, η λάσπη του εύκολου-γρήγορου υπερκέρδους ασφαλώς βρωμίζει και το κοινωνικό θεσμό της προίκας.

Παλιότερα, που ο κόσμος ήταν πιο ολιγαρκής ήταν πιο ευκολο να δεις τι σκοπό πραγματικά εξυπηρετούσε η προίκα.

- Οι οικογένεις φρόντιζαν να εξασφαλίσουν μια καλή αρχή στα παιδια τους (ενίσχυση θεσμού-ρόλου οικογένειας). Σήμερα το λέμε λίστα γάμου-προίκα απ'τους άσχετους; ;p
- Οι γάμοι εκτός απο σωματική, ψυχική συμβίωση είχαν και οικονομικό υπόβαθρο (το οποίο υπό προυποθέσεις ήταν αρκετό να κρατήσει τα σπιτικά, οχι μόνο σαν δέσμευση αλλά και σαν εξασφάλιση ποιοτικής διαβίωσης).

Στην αρχαία Ελλάδα συνήθως οι γαμπροί αγόραζαν νύφες, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει σ'έναν οικονομικά κινούμενο κόσμο είναι οτι όποιος έχει αγοραστική δύναμη, μπορεί να εξασφαλίσει και καλύτερο εμπόρευμα ;p

Σε άλλες χώρες πχ. Ινδία μέχρι και φόνους κοριτσιών έχουμε για τη προίκα ή την ανυπαρξία της. Ακόμα και σ'αυτές τις περιπτώσεις όμως, πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές (όπως η θρησκεία, η μόρφωση, οι νόμοι κτλ).

Μπορεί η προίκα
να μοιάζει σαν μια μαύρη τρύπα στον κοινωνικό ιστο, όμως δεν αυτοδημιουργηθηκε και με το να "κλείσει" δεν αποκλείεται η γέννηση ενός νέου φαινομένου βασισμένου στα ίδια αδιέξοδα που μας οδηγεί ο τρόπος σκέψης μας. Τώρα λέω οτι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά. Μπαααα....


Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Τρέξιμο^3

Δε προλαβαίνω τίποτα.
Κάνω τα τελευταία περάσματα απ'τα βιβλία μπας και γράψω κάτι στην εξεταστική.
Πρέπει να ρίξω και μια κοπέλα :p

Κατά τα άλλα, πάρτε ατάκα:
- Τον ρώτησα γιατί έγινε παπάς και μου απάντησε ότι, αφού έπρεπε να δουλέψει για κάποιον,
ένα αφεντικό που θα έλειπε όλη την ώρα ήταν το καλύτερο.
Jeanette Winterson.

Όταν το πρωτοδιάβασα νόμιζα οτι το είπε Έλληνας :-P

Πάρτε και ένα επικό video στο youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=ZQDHYojviZQ

Δε ξέρω αν είναι στημένο. Πετάγεται μια άσχετη φωνή στο τέλος. Επίσης δεν ακούγεται φωνή στο τηλεφώνημα. Όπως και να'χει, είναι καταπληκτικό.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Βάλτε να πιούμε! Part 2

Όσο ωμό κι αν ακούγεται, το αλκοόλ θεωρείται αφροδισιακό γιατί μειώνει τις αναστολές και μας διευκολύνει να κάνουμε πράγματα που δεν θα σκεφτόμασταν καν σε νηφάλια κατάσταση. Στην πραγματικότητα όμως δεν αυξάνει τη λίμπιντο, αλλά αλλάζει την αντίληψή μας για τα πράγματα και μειώνει τις αντιστάσεις.
http://www.men24.gr/html/ent/449/ent.8449.asp

Μελέτη αμερικανών ερευνητών στη Ρωσία έδειξε πως η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα στον εγκέφαλο των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες...

Τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν πως οι γυναίκες αντιμετώπιζαν προβλήματα μνήμης, λογικής και επίλυσης προβλημάτων σε σχέση με τους άνδρες.
http://naf87.pblogs.gr/2007/05/to-alkool-blaptei-ton-gynaikeio-egkefalo.html

Από το 8% που ήταν η εκτίμηση για την γυναικεία κατάχρηση αλκοόλ το 1966, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 35% το 2000.

http://psychognosia.blogspot.com/2007/03/blog-post.html

Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

Βάλτε να πιούμε!

Σύμφωνα με έρευνα στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Γλασκόβης (επικεφαλής ο Barry T. Jones) μικρές ποσότητες αλκοόλ κάνουν το αντίθετο φύλο να μοιάζει ωραιότερο! 1 λίτρο μπύρας σε κάνει 25% ομορφότερο. (Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να το καταναλώσουν οι άλλοι και όχι εσύ.)

Ο Jones έβαλε 120 φοιτητές και φοιτήτριες να πιούν για να κάνει το πείραμα (δε ξέρω αν έπιναν στη διάρκεια των μαθημάτων). Διαπίστωσε ότι με το αλκοόλ ένα μέρος του εγκεφάλου (που υπολογίζει πόσο οπτικά ελκυστικός είναι ο άλλος) διεγείρεται!

Και επειδή με προηγούμενη έρευνα των Agocha & Cooper είχε αποδειχθεί ότι η οπτική ελκυστικότητα έχει σχέση με τη πιθανότητα να σου κάτσει ο άλλος, βγαίνει το συμπέρασμα ότι άμα μεθύσεις τον άλλο μπορεί να σου κάτσει ευκολότερα!

Επιστήμη έτσι;


ΥΓ1. Κοιτούσα τις υπόλοιπες έρευνες του καθηγητή. Μιλάμε έχει εντρυφήσει στη μπυροκοιλιά.

ΥΓ2. Πείτε μου ότι δε θα θέλατε να κάνετε διπλωματική μ’ αυτόν ;)

ΥΓ3. Στις πόσες μπύρες θα τα έχω με την Τζολί; ;p


Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Μας πήρανε χαμπάρι

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το εθνικό μας ανάστημα.

Η Ελλάδα, ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες του κόσμου!
Ανταγωνιζόμαστε στα ίσια υπερδυνάμεις όπως το Αζερμπαιτζάν, το Μπαχρέιν, την Αλγερία, το Κατάρ, τη Μολδαβια!

Σε ποιον τομέα; Μα ποιον άλλο; Την πειρατεία στο λογισμικό!
Το economist μας έχει στην 8η θέση παγκοσμίως (παράνομο λογισμικό/η.υ.).

Να ψάξω για κατά κεφαλήν εισόδημα των χωρών αυτών σε σχέση με μας ή θα το κάνω hardcore; ;p

No promotion

Μιας και αρχισα να ασχολουμαι εντατικοτερα με το blogging, αρχισα να αντιλαμβανομαι διαφορες «ανωμαλιες» στη μπλογκοσφαιρα.

· Εισαι παλιοτερος blogger; Εισαι μαγκας.

· Έχεις περισσοτερα profile views; Εισαι ακομα πιο μαγκας.

· Σημασια δεν εχει τι θα γραψεις, αλλα τι εισαι εσυ που θα το γραψεις και τι στυλακι θα έχεις. Μεγαλη σημασια εχουν και οι blogoφιλοι σου.

· Ενώ το blog είναι χωρος για ολους (διαφορετικα μπορεις να το κανεις prive) γραφονται ποστ για συγκεκριμενα ατομα και γενικως αναπτυσσεται ένα blogoδικτυο από φιλους blogger σε blogger. Ο blogo-φιλος συστηνει blogo-φιλο και γενικα μια απιστευτη blogo-μ@λ@κοπιτουριαση. (αφορα και τα 3 πρωτα αυτό.) Υπαρχει cyber-blogo-κοινωνικη ζωη;

· Αν θες να πεις κατι σε καποιον, υπαρχει το mail. Υπαρχει ο MSN, υπαρχει το irc, τα fora, υπαρχουν 200 τροποι να επιλεξεις. Το να θες να πεις κατι σε καποιον σε blog και μετα να καβλωσεις βλεποντας τον μετρητη του site σου είναι από βλακωδες εως επικινδυνο. Είναι σαν να γουσταρεις να σε παρακολουθουν ενώ πηδιεσαι, ενώ μιλας στο τηλεφωνο κ.ο.κ.

· Γραφεις blog (πότε ανωνυμα πότε επωνυμα) και ξαφνικα νιωθεις ότι εκτιθεσαι (σβηνοντας post Κτλ). Πως λεμε«η κοπελα ξυπνησε και ο άλλος ηταν μεσα της». Πες μου εμενα μετα ότι τετοιες συμπεριφορες δε δειχνουν ασταθεις το λιγοτερο.

Για να μη συνεχισω με αοριστα συμπερασματα, θα απαντησω εδώ σε ένα blogo-quote που πραγματικα με ενοχλησε. Δε θα αναφερω από πού είναι γιατί δεν απανταω στο δικο του χωρο (όπως θα οφειλα αν εδινα το source link).

«Και μεσα σ’ολον αυτον τον αχταρμα, προσπαθησανε καποιοι να φτιαξουν blog με σχολιασμους. Κατι σαν τον Λαζοπουλο και το αλ τσαντιρι ενα πραγμα».

Δεν ηξερα ότι ο λαζοπουλος ειχε κοπυραιτ στη σατυρα και στα σχολια. Δεν ηξερα επισης ότι στα παλια «καλα» blogs πριν μαζικοποιηθει η φαση δεν σχολιαζατε. Δυστυχως για πολύ κοσμο, τα γραπτα μενουν και δε συμφωνουν με οσα παραθεσατε.

Επειδη σπαστικα, ξηλωσα όλα τα links από τα αλλα blogs. Πηγαινετε οπου γουσταρετε και νιωθετε καλυτερα.